Йерусалим — израелската армия заяви във вторник, че е ударила повече

...
Йерусалим — израелската армия заяви във вторник, че е ударила повече
Коментари Харесай

Журналистите от Газа рискуват всичко, за да докладват за войната между Израел и Израел, която бушува около тях

Йерусалим — израелската войска съобщи във вторник, че е блъснала повече от 400 цели на бойци в Ивицата Газа с последния си кръг от въздушни удари през нощта. Президентът Байдън даде да се разбере по време на визитата му в Израел предходната седмица, че има вяра, че голямото болшинство от палестинците не са членове на Хамас. Но в Газа цивилни заплащат за дейностите на Хамас.

Здравни чиновници в ръководената от Хамас палестинска територия обявиха във вторник, че въздушните удари на Израел са умъртвили повече от 5700 души през последните 18 дни и до момента в който Израел оспорва тази цифра, равнището на опустошения в дребния, гъсто обитаем линия земя е неоспоримо.

Газа беше в тежко състояние даже преди нейните управници от Хамас да подхващат своята брутална терористична офанзива на 7 октомври против Южен Израел, предизвиквайки продължаващия голям отговор от страна на израелската артилерия и ракети. Около половината от почти 2 милиона души в Газа към този момент живееха в беднотия, само че в този момент са изправени пред цялостна злополука.

Една разярена жена от Газа пред болница, която се грижи за десетките жертви, беше забелязана в онлайн видео да крещи злоупотреби в Хамас, обвинявайки ги за това, което се случва с палестинските цивилни. Това са рискови думи за изричане в Газа, която Хамас ръководи със мощ от 2007 година

отваряне на граничния пункт Рафа с Египет за обезверено нужна помощ, с цел да влезе сега, публицистите към момента не могат да влязат в Газа, и на никого не е позволено да напусне, с изключение на четирима заложници, освободени от Хамас.

Имаше под напрежение миг в понеделник вечерта за Рушди Абуалуф от BBC News, когато той репортира онлайн извън болница, ръководена от Организация на обединените нации в град Хан Юнис в южната част на Газа. Докато говореше, звукът от детонации наоколо го накара да потрепне, преди да продължи да приказва за „ интензивните въздушни удари “ в региона.

За да предоставим на публиката изображения и информация за протичащото се в разрушения от ракети палестински анклав, CBS News разчита на репортажи от публицисти, основани в линията Газа, в това число продуцента на CBS News Marwan Al-Ghoul.

Al-Ghoul живее в Газа и през цялото време прави репортажи за войната, рискувайки живота си, с цел да популяризира новините. През 2009 година, когато Хамас и Израел водиха предходна война, Ал Гул загуби брат си при въздушен удар. Той работи с нашите пътуващи екипи от публицисти повече от две десетилетия и през това време обогати нашите репортажи и ни оказа помощ да бъдем в сигурност в Газа.

„ Аз също се тормозя “, той призна, когато му казахме, че сме загрижени за сигурността му на фона на израелската бомбардировка. „ Загрижен съм за фамилията си… Това от време на време ме ядосва и от време на време имам възприятието, че би трябвало да рева. “

За Ал-Гул, сходно на хиляди други поданици на Газа, даже близкото бъдеще е необикновено нестабилно. Израел съобщи, че се готви за сухопътна инвазия в Газа, с цел да преследва бойците на Хамас, а армията на страната предизвести, че това ще бъде дълга, сложна борба - траяла месеци, в случай че не и години.

Политикът на Хамас Гази Хамас съобщи във вторник, съгласно ливанска новинарска мрежа, че военното крило на групировката Ал-Касам има „ 35 000 бойци в линията Газа и имаме други бойци на Западния бряг. “

„ Знаем че в случай че желаеме да се бием с израелската войска, която е подкрепена от Америка и Европа, би трябвало да сме доста готови “, сподели той. — И ние сме.

Попитахме Ал-Гул какво би означавала сухопътна война в Газа за него и фамилията му.

Той сподели, че е „ доста мъчно да се отговори на този въпрос. Не мога да си показва къде да отида. “

Конфликтът се води на малко парче земя – от нашата позиция в Ерусалим във вторник сутринта, Ал-Гул беше единствено на към 60 благи в Газа, само че сред тях бушува жестока война.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР